ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі відкрили єдиний дозвільний офіс

|

Урочисте відкриття другого на Львівщині Єдиного дозвільного офісу відбулося 24 травня 2005 року у Дрогобичі, повідомляє прес-служба ЛОДА .Створення єдиного офісу покликане скоротити неефективні витрати часу, грошей та енергії суб’єктів підприємництва, які пов’язані з отриманням численних дозволів, висновків, погоджень і довідок, без яких можуть виявитися незаконними окремі дії чи види господарської діяльності.

Роботу ЄДО планується забезпечувати через налагодження ефективної координації дозвільної діяльності органів місцевої влади. Розгляд окремих питань, пов’язаних із вчиненням дій дозвільного характеру, відбуватиметься одночасно всіма задіяними в них органами. Зокрема, офіс координуватиме дозвільну діяльність виконавчого комітету міської ради, управління будівництва та архітектури, міського управління земельних ресурсів, органів санітарно-епідеміологічного та пожежного нагляду, комунальних підприємств та будинкових управ.

Разом з цим, Єдиний дозвільний офіс повинен стати центром інформаційно-консультативного обслуговування господарюючих об’єктів з питань проходження процедур дозвільного характеру.

На початках в рамках Єдиного офісу забезпечуватиметься проходження процедури переведення житлових приміщень у нежитлові для здійснення господарської діяльності, надання дозволу на проектування та будівництво об’єктів містобудування та прийняття завершених будівництвом об’єктів в експлуатацію. З метою підвищення ефективності роботи Єдиного офісу міська влада найближчим часом планує розширити цей список до 5-7 дозвільних процедур.

Організація Єдиного офісу демонструє наміри міських властей послідовно працювати над створенням в місті сприятливих умов для розвитку підприємництва, покращення умов інвестиційної діяльності та вирішення на цій основі соціально-економічних проблем розвитку Дрогобича.

Робота над створення Єдиного офісу проходила за активної консультативної та технічної підтримки проекту БІЗПРО.

У Львівській області це другий дозвільний офіс. Першу подібну структуру було відкрито наприкінці березня цього року у м. Червонограді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *