ОСТАННІ НОВИНИ

У Палаці культури ім.Г.Хоткевича прем’єра дитячого мюзиклу

|

На запрошення Президента Варшави колективи Палацу взимку взяли участь у міжнародному проекті „Зима в місті”. Силами українських та польських юних акторів у Польщі був поставлений мюзикл „Світ маріонеток”. Українську версію цього проекту можна буде побачити 29 травня на сцені міського палацу культури.

Щоправда мюзикл в україномовному варіанті називатиметься інакше – „Піноккіо”. „Ми вирішили зробити свою версію – підсилити драматургію та додати ураїнської музики і пісень. Хоча окремі частини наші діти виконуватимуть польською мовою”,- розповів головний режисер Палацу культури Валерій Москаленко.

У першому в історії Палацу мозиклі, який триватиме 1,5 години, гратимуть близько 100 дітей. До речі, наймолодшому актору виповнилося лишень шість років. За словами організаторів, діти дуже стараються і хвилюються, а тому покладають великі сподівання на уважного та вдячного глядача.

„Щодо фінансування, то нам довелося виходити із власних можливостей, шукати спонсорів. Повноцінна постановка проекту в Україні обійшлася б в 12-15 тисяч гривень. У Польщі на неї витратили близько 100 тисяч злотих” – наголосив директор Палацу Ігор Мартиненко.

На прем’єру мюзиклу у Палаці ім. Г.Хоткевича чекають гостей з Польщі, а також представників Генерального консульства.

Захід присвячено Дню захисту дитини, а тому вхід буде безкоштовним. Початок вистави о 16 годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *