ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області хочуть створити єдину мережу пасажирських автоперевезень

|

P>Проект концепції пасажирських перевезень Львівської області до 2010 року став предметом громадського обговорення у сесійній залі Львівської обласної ради. Як зазначив голова обласної ради Михайло Сендак, зміни у цій галузі потрібні, бо “пасажирські перевезення галуззю, де процвітають корупція та хабарництво”. Водночас обговорення викликано тим. Що згаданий проект розглядатимуть 9 червня під час сесії обласної ради. Відтак його розробники хочуть почути думки практиків – на обговорення прибуло 34 представники фірм-перевізників з області.

Один із авторів концепції, помічник голови Львівської обласної ради Володимир Кондзьолка виклав тези концепції. На його думку, для номарльногорозвитку галузі слід зробити ряд кроків. Серед них – створення єдиної мережі міських і приміських перевезень, зміни до яких мали б затверджуватися на рівні голови ОДА. Як пояснив В.Кондзьолка, це потрібно для того, щоби уникати накладки маршрутів один на одний – коли спочатку один перевізник розвиває якийсь довший маршрут, а потім всередину цього маршруту вклинюється ще хтось і перший перевізник зазнає збитків. Крім того, доповідач вважає, що слід зробити роботу конкурсних комісій, що визначають переможців тендерів максимально прозорою і залучити до їх засідань пресу із правом дорадчого голосу. Водночас розробники пропонують проводити тендери на пакети маршрутів, щоби вкупі із прибутковими булий менш прибуткові маршрути.

З іншого боку розробники хочуть, щоби перевізники поступово переходили із непристосованих мікроватобусів на автобуси середньої та великої місткості. Це збільшить економічну ефективність перевезень та зменшить число одиниць транспорту на дорогах. Для тих, хто активно оновлюватиме свій парк, передбачені певні бонуси, найбільшим з яких є варіант автоматичного продовження угоди на наступні шість років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *