ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники Львівщини хочуть розраховувати тарифи за західними цінами на бензин

|

Перевізники Львівщини розраховуватимуть новий тариф на пасажирські перевезення з наступного тижня. Серед найважливіших складових розрахунку – вартісь пального та відшкодування за перевезення пільговиків.

Однин з найважливіших критеріїв визначення ціни на проїзд – вартість пального. Але оскільки ціна на нього в Україні змінюється мало не щодня, президент Асоціації Львівського пасажирського транспорту Роман Лобода пропонує розраховувати вартість проїзду за західною, наприклад, польською ціною на пальне.

Взявши до уваги те, що польське пальне коштує рівно вдівчі дорожче ніж українське, можна прогнозувати й зростання ціни на перевезення. Не менше, за словами Романа Лободи, на розрахунок нової ціни вплине те, наскільки міська влада відшкодує перевізникам кошти, витрачені на перевезення пільговиків.

Водночас у міській раді кажуть, що у цьогорічному міському бюджеті жодних коштів на відшкодування перевізникам не виділено. А з державного бюджету на це заплановано лише 600 тисяч гривень з потрібних 15 мільйонів, – каже заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Ігор Собенко.

Наразі місто компенсовує витрати лише чотирьом пільговим маршрутам 1, 3, 7 та 9, які безкоштовно перевозять львів’ян усіх пільгових категорій. На інших, за словами Ігора Собенка, грошей не вистачає, повідомляє „Львівська хвиля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *