ОСТАННІ НОВИНИ

Державні службовців вчилися „рулювати”

|

20-22 травня на Львівщині проходив семінар державних службовців під назвою „Новій країні – нову владу!”, організований представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні, Львівською ОДА, Братством магістрів Академії державного управління, Інститутом політичної освіти та Львівським регіональним інститутом державного управління, повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації.

Учасниками семінару стали керівники апаратів районних державних адміністрацій нашої області. Начальник відділу забезпечення голови ЛОДА Олександр Ганущин повідомив, що близько двох третин загальної чисельності керівників апаратів РДА не мають попереднього досвіду роботи на державній службі, аводночас, здебільшого працівники апарату держадміністрацій формують уявлення пересічних громадян про нову владу, оскільки вони безпосередньо контактують з громадянами. Тому саме з представників цієї ланки державного управління розпочато цикл семінарів-навчань, зазначив Олександр Ганущин.

У перспективі проводитимуться навчання для керівників усіх рівнів обласної та районних держадміністрацій Львівщини та західного регіону України. Зокрема, протягом цьогорічного літа заплановано провести шість подібних семінарів. Уже в червні пройде семінар заступників голів РДА з гуманітарних питань.

На семінарі йшлося про роль та місце державної служби в Україні та країнах ЄС, нові вимоги до державних службовців, психологічні особливості роботи в колективі. Розглядалися і більш вузькі проблеми роботи райдержадміністрацій, що виникають у повсякденній діяльності, зокрема ведення діловодства й документообігу, юридичні аспекти підготовки та проходження нормативних актів, особливості роботи зі зверненнями громадян, планування роботи, контроль за виконанням нормативних документів. Учасники семінару обговорили також особливості трудового та адміністративного права в контексті здійснення кадрової політики, особливості реалізації адміністративної реформи на сучасному етапі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *