ОСТАННІ НОВИНИ

10 мільйонів гривень потрібні для реставрації собору св. Юра

|

Перше засідання робочої групи з реставрації собору св. Юра у Львові відбулося сьогодні. Комісія вирішила надіслати Кабінету Міністрів України довідку про обстеження та аварійність Святоюрського комплексу, повідомив працівник Львівської архієпархії УГКЦ Ігор Ожиївський.

За словами Ігоря Ожиївського, в аварійному стані перебувають системи водовідведення та енергопостачання архітектурного комплексу, у самому соборі досі стоїть опалювальний котел, який негативно впливає на стан будівлі.
Для відселення 23 сімей, котрі мешкають у Святоюрському комплексі, за словами Ігоря Ожиївського, потрібно виділити 39 квартир загальною площею близько 2100 квадратних метрів.

За попередніми оцінками, на виведення з аварійності та реставрацію Святоюрського комплексу потрібно близько 10 мільйонів гривень: близько 5 мільйонів на відселення мешканців та близько 5 мільйонів на саму реставрацію комплексу.

Нагадаємо, що робоча група з реставрації собору св. Юра була створена 18 травня. Її очолив головний архітектор Львівщини Іван Олійник, повідомляє „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *