ОСТАННІ НОВИНИ

Нарахування оплати за тепло в гігакалоріях незаконне - рішення суду

|

Господарський суд Львівської області визнав незаконним рішення виконкому Львівської міської ради №378 від 18 жовтня 2002 року про встановлення нових тарифів на тепло, згідно з яким оплата за тепло нараховувалася не за 1 квадратний метр площі, а за одну гігакалорію (Гкал). На судовому засіданні також було визнано незаконними рішення виконкому Львівської міської ради №844 від 3 жовтня 2003 року та №138 від 15 лютого 2005 року.

Тарас Бойкович, адвокат позивача ТзОВ «Формула», зазначив, що названі рішення влади визнано незаконними через те, що при їх прийнятті не було дотримано вимог Антимонопольного законодавства, згідно з якими проект рішення про встановлення нових тарифів мав пройти погодження у Львівському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

«Якщо рішення суду не буде оскаржено відповідачами (виконкомом Львівської міської ради) протягом 10 днів, то ми повернемося до тарифів на тепло, які нараховувалися за 1 квадратний метр. Тоді львів’яни мали би право звернутися до теплопостачальних організацій, щоб ті провели перерахунок оплати за тепло, – зазначив адвокат позивачів ТзОВ «Формула» Тарас Бойкович.

Директор ТзОВ «Формула» Теодор Дяків зазначив: «На нашу думку, у цій справі єдиний, хто з органів влади, насправді був на боці закону – це Антимонопольний комітет. Це перший крок до встановлення економічно обґрунтованих тарифів», передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *