ЛОО УНА-УНСО незадоволена зверненням міськради до Президентів України та Польщі

|

ЛОО УНА-УНСО висловила своє ставлення щодо звернення депутатів Львівської міськради до Президентів України та Польщі щодо польських військових поховань на Личаківському цвинтарі, за яке депутати проголосували сьогодні.

У заяві ЛОО УНА-УНСО, яку підписав начальник штабу Корнік, йдеться про те, що це звернення за своєю суттю є безвідповідальним кроком міських депутатів, оскільки не несе у собі жодних юридичних наслідків. Разом з тим факт прийняття документа дасть можливість польській стороні стверджувати про урегульованість питання і буде використовуватись як додатковий інструмент тиску на львівську громаду.

«Особливо обурливим виглядає той факт, що на Личаківському цвинтарі планується спорудження пам’ятників військовим найманцям – американцям та французам. Нам не відомий подібний прецедент у світі відзначення військових злочинців.

Відтак ЛОО УНА-УНСО пропонує депутатам Львівської міської ради зважити на громадську думку львів’ян і переглянути своє невиважене рішення», – зазначено у заяві ЛОО УНА-УНСО, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Нагадаємо, що Львівська міська рада сьогодні офіційно заявила про готовність до компромісного вирішення питання польських військових поховань на Личаківському цвинтарі.

Звернення депутати міської ради прийняли за рекомендацією комісії у справах військових поховань у місті Львові, яка учора опрацювала лист державної комісії при Кабінеті Міністрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *