ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міська рада готова до компромісу у справі польських військових поховань

|

Львівська міська рада офіційно заявила про готовність до компромісного вирішення питання польських військових поховань на Личаківському цвинтарі. Текст звернення з цього приводу, за який сьогодні проголосували 58 народних обранців, подаємо без змін.

„Львівська міська рада вважає за доцільне:

1. Розглядати можливість внесення змін до ухвали ради від 4 вересня 2000 року лише за умови підписання українсько-польського протоколу від 13 травня 2005 року стосовно вшанування пам’яті українців та поляків, загиблих на території обох країн, а також за умови відповідного звернення Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Республіки Польща.

2. При розгляді питання завершення впорядкування польських військових поховань 1918-1919 років на Личаківському цвинтарі керуватися принципом паритету. Зокрема, за умови спорудження належного пам’ятника українцям, полеглих у селі Павлокома.

3. Погодитися з відновленням надмогильних пам’ятників французьким піхотинцям та американським летунам із запропонованими написами польською мовою при умові розміщенння поруч супровідних написів українською мовою.

4. Погодитися з наступним змістом напису польською мовою на центральній плиті: „Тут лежить польський воїн, полеглий за Батьківщину”.

Звернення депутати міської ради прийняли за рекомендацією комісії у справах військових поховань у місті Львові, яка учора опрацювала лист державної комісії при Кабінеті Міністрів.

„Ми не приймаємо рішення, яке є обов’язковим до виконання. Прийняття цього звернення засвідчує нашу готовність до вирішення питання польських військових поховань”, – заявив голова комісії Василь Білоус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *