ОСТАННІ НОВИНИ

ВАТ „Львівобленерго” обмежує постачання електроенергії в’язницям

|

На Львівщині склалася критична ситуація із заборгованістю за електричну енергію установами по виконанню покарань (в області їх є вісім). Як передає відділ корпоративнизх зв’язків ВАТ „Львівобленерго”, станом на 1 січня 2005 року загальний борг виправних колоній становив 1 мільйон 463 тисячі гривень. З початку року установами по виконанню покарань спожито електричної енергії на 622,5 тисячі гривень, а сплачено 440,3 тисячі гривень.

ВАТ „Львівобленерго”, працюючи в правовому полі, зобов’язане припинити постачання електричної енергії установам-боржникам, оскільки незадовільний стан розрахунків споживачів за електричну енергію не дає змоги ВАТ „Львівобленерго” стовідсотково розрахуватися за електроенергію, куплену в ДП „Енергоринок”. Тому електропостачання виправним колоніям буде обмежуватися або припинятися, допоки борги за електричну енергію не буде сплачено. У якості першого прикладу стала виправна колонія №48, якій 17 травня від 11 до 18 години повністю припинили постачання електрики за борги, що складають 387,2 тисячі гривень.

ВАТ „Львівобленерго” свідоме того, що припинення постачання електричної енергії установам по виконанню покарань може викликати соціальну напругу в області, проте обленерго не має права безоплатно постачати електричну енергію споживачам-боржникам. Оскільки виправні колонії є установами, що фінансуються з державного бюджету, ВАТ „Львівобленерго” звертається до Управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області з проханням терміново вирішити питання стовідсоткового фінансування видатків своїх підрозділів на оплату спожитої електроенергії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *