ОСТАННІ НОВИНИ

Проти службових осіб регіональної митниці порушено кримінальну справу

|

Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу проти службових осіб регіональної митниці за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем), – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. Працівники митниці провели митне оформлення забороненого для вивезення з України вантажу, а саме – брухту легованої сталі та нікелю. Розслідування у кримінальній справі триває.

Довідка: У квітні на Галицьку митницю в’їхали два вантажні автомобілі, які згідно з пред’явленими митному контролю товаросупровідними документами з Києва на адресу німецької фірми, перевозили вантаж електрозварних труб із нержавіючої сталі вартістю близько 186 тис. дол. США. Під час проведення митного контролю авта працівники митниці встановили, що вантаж має вигляд труб, які вже були у вжитку, а на дні автомобіля – труби меншого діаметру, аніж задекларовані. Тобто, його слід кваліфікувати як брухт легованої сталі та нікелю вартістю понад 960 тис. грн.

У подальшому працівники прокуратури області встановили, що відправники зазначеного вантажу здійснили його митне оформлення на одній із внутрішніх регіональних митниць України, надавши працівникам цієї митниці документи з неправдивими відомостями про вантаж. Останні, не перевіривши їх достовірність, оформили відповідні вантажо-супровідні документи та наклали митне забезпечення в режимі «експорт». Однак спробу контрабанди брухту легованої сталі і нікелю було виявлено.Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *