ОСТАННІ НОВИНИ

Сенчук подаватиме до суду на Держка?

|

Екс-керівник Львівської області Степан Сенчук подаватиме судовий позов на першого заступника голови облради Ігоря Держка про моральне і матеріальне відшкодування за поширення неправдивої інформації. Про це він повідомив у розповсюдженій сьогодні заяві для засобів масової інформації. Подаємо повний текст заяви.

„17 травня ц. р. заступник голови Львівської облради Ігор Держко організував “сенсаційну” прес-конференцію, на якій разом з директором ТзОВ „Контракт” Василем Глушком озвучили текст «листа-звернення» анонімної групи підприємців із морально образливими безпідставними звинуваченнями на мою адресу у нібито незаконній приватизації кілька років тому низки підприємств.

Жоден приклад цих надуманих моїми політичними опонентами претензій багаторічної давності ніколи і ніде не мав фактичного підтвердження. Навіть у правоохоронних та фіскальних органах, які до перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка прислужливо і упереджено пресингували всіх підприємців, що симпатизували і підтримували “Нашу Україну”.

Поспіх і демонстративність, з якою проводився цей пропагандистський спецзахід за участю Ігоря Держка 17 травня якраз перед офіційно анонсованою прес-конференцією голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника, промовисто підтверджує політичну спрямованість і партійну заангажованість організаторів публічного наклепу на мою особу.

Намагання дискредитувати нову владу і її прихильників у такий відверто брутальний і вельми неоригінальний спосіб є марними для творців «чорного піару», до яких, на жаль, власноруч записав себе і заступник голови облради. А для того, щоб ця зухвала антитворчість не минула безкарно і одержала належну принципову юридичну оцінку, маю намір подати судовий позов до пана Держка про моральне і матеріальне відшкодування за поширення неправдивої інформації.

Переконаний, що справедливе судове рішення навчить відповідати за свої часто авантюрні вчинки цього “блукаючого” у політикумі заради реалізації надмірних амбіцій депутата, якого, між іншим, представники національно-демократичних сил неодноразово критикували за схильність до безпринципності і пустослів’я.
Що ж до справжніх мотивів поведінки підприємця Василя Глушка, якого я знаю віддавна, то мене здивувала його підступна і неетична спроба компенсувати свої особисті невдачі у підприємництві дешево заробленими політичними дивідендами. Життя доводить, що ще ніхто не розбагатів на срібняках, які коштують людині честі і моралі. Мені дуже прикро, що пан Глушко, який з власної вини потрапив у боргову скруту, цього разу не знайшов іншого виходу з ситуації, крім того, щоб вимушено торгувати брехнею.

Очевидно, що когось на Львівщині настільки налякала гіпотетична можливість повернення у політику Сенчука, що вони вирішили облити мене брудом з ніг до голови завчасно. Хочу заспокоїти відомих і невідомих мені опонентів, зекономивши їм залишки людської порядності: я не маю сьогодні тих планів, які ви мені зі страху публічно приписуєте. Але застерігаю, якщо ви й надалі так нахабно переступатимете межі закону і моралі, то обов’язково поміркую над вашою пропозицією”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *