ОСТАННІ НОВИНИ

У червні у Львові відбудеться Євхаристійний собор

|

24-26 червня у Львові відбудеться унікальна для УГКЦ подія – Євхаристійний собор. Цей собор пройде у рамках святкування Року Пресвятої Євхаристії, який проголосив Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся минулоріч у Києві. Для належного відзначення Року Пресвятої Євхаристії на Двадцять п`ятій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ було затверджено зміст заходів цього Року та визначено дату й місце проведення Євхаристійного конгресу. Про це на сьогоднішній прес-конференції у Митрополичих палатах Святоюрської гори повідомив о. митр. Михайло Димид, голова оргкомітету з проведення собору.


Як повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ, о. митр. Михайло Димид поінформував журналістів, що в рамках Євхаристійного собору відбудуться дві головні події: Євхаристійний конгрес (24-25 червня 2005 року) та урочиста Архієрейська Божественна Літургія (26 червня 2005 року). Напередодні собору на різних церковних рівнях проходитиме Євхаристійний конгрес, який включатиме зустрічі, конференції, семінари, круглі столи і проповіді, присвячені темі Святого таїнства Євхаристії. Заключний, патріарший, Євхаристійний конгрес відбудеться у Львові в Українському католицькому університеті 24-25 червня 2005 року.


На цей час, згідно із повідомленням оргкомітету Євхаристійного собору, вже є визначено місце і час проведення Архієрейської Божественної Літургії: її служитимуть на проспекті Свободи у Львові у неділю, 26 червня. У цій Літургії візьмуть участь всі владики та переважна більшість священиків Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. Вже випрацювані офіційна емблема та гасло Євхаристійного собору, визначена офіційна ікона. Крім того, напрацьовано програму Всеукраїнського Євхаристійного cобору, яка на сьогодні включає такі три розділи: культурно-мистецька програма, наукова програма та молитовна програма. Незабаром буде укладено ще й спортивну програму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *