ОСТАННІ НОВИНИ

Власниця ТзОВ «Інструменти» знову погрожувала самоспаленням

|

Сьогодні у Львові на вулиці Краківській, 5 у ТзОВ «Інструменти» приїхали представники Державної виконавчої служби ЛКП «Айсберг», які мали намір виселити продавців та товар з приміщення. Проте, їм не вдалося цього зробити, оскільки власниця ТзОВ «Інструменти» Зоряна Іваночко закрила в їх у приміщенні на ключ.

Спочатку Зоряна Іваночко поставила вимогу, щоб до магазину приїхав начальник обласного управління міліції Богдан Шарада для з’ясування ситуації з виселенням магазину, інакше вона себе підпалить. Проте, підпалу так і не відбулося, натомість власниця товариства змінила умови, сказавши, що буде тримати представників виконавчої служби закритими у магазині доти, доки особисто не поговорить з Б.Шкарадою.

Представники Львівського міського управління міліції, які були присутні біля магазину, зазначили, що Богдан Шарада не зобов’язаний їхати на зустріч з власницею магазину, оскільки рішення про виселення магазину – не його, а суду.

За словами З.Іваночно, у 2003 році Фонд комунального майна подав позов про розірвання договору оренди і виселення з приміщення. «Натомість ми дали докази, що у 1996 році своїми майновими сертифікатами ми викупили майно і купили патент, оскільки магазин є архітектурною пам’яткою міста і не підлягає приватизації. На основі патенту ми заключили договір з Фондом комунального майна, який потім у судовому порядку розірвав цей договір. Перша судова інстанція, ознайомившись з нашими документами, дійшла висновку, що ми тут на законних правах і маємо право бути до кінця дії патенту, тобто до 18 грудня 2006 року. Друга судова інстанція, незважаючи на наші документи та усі докази, прийняла абсурдне рішення виселити нас з приміщення, бо ми, начебто, порушили закон про страхування майна, хоча в нас на руках є усі страхові поліси. Ми подали касаційну скаргу у Вищий господарський суд, у Фонді комунального майна говорять, що рішення цього суду вже є, але нам його не показують. Натомість сьогодні вже намагалися нас виселити».

Нагадаємо, орендар магазину на Краківській 15 квітня уже погрожувала себе спалити. Тоді міліцейське очеплення перегородило підступи до її магазину. Директор підприємства, що орендує магазин, зачинилася у приміщенні, обклавшись пляшками із горючою сумішшю, і погрожувала себе спалити. Причиною цього стало рішення суду про розірвання договору оренди. Тоді на місце події прибули начальник міського управління міліції Михайло Курочка та начальник міського управління комунального майна Микола Винничук. Після недовгих переговорів ситуацію вдалося, за словами М.Курочки, “перевести з кримінального у правове русло”. Рішення суду наразі мали наразі не виконувати, давши можливість орендареві магазину направити касаційну скаргу у Вищий господарський суд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *