ОСТАННІ НОВИНИ

НСНУ та “Батьківщина” у Львові найголовніші партії - результати соцопитування

|

Якби вибори до Верховної ради проводили наступної неділі, то за Народний союз “Наша Україна” у Львові проголосувало б 47,4% осіб, а за ВО “Батьківщина” – 21,6% – такі результати показало соціологічне дослідження, яке на замовлення ЛМО ВО “Батьківщина” проводило регіональне представництво інформаційно-аналітичної фірми “Ексор”. Як повідомила голова ЛМО ВО “Батьківщина” Емілія Подляшецька, соцопитування проводилося 18-23 квітня, участь у ньому взяло 800 мешканців Львова.

Як показало соціологічне дослідження, за “Батьківщину” жінки голосують охочіше, від чоловіків на 3%, щоправда, найбільшою підтримкою партія Юлії Тимошенко користується серед молоді – 25,4% прихильників цієї партії мають від 18 до 29 років. Водночас, НСНУ – має найбільшу підтримку серед людей старшого віку. Третьою політичною організацією, популярною серед молоді, є “Пора”, серед найстарших – СПУ. 30-40-річні охочіше підтримують Народні партію України, 44-55-річні – НРУ.

Соціологічне опитування показало, що 83,5% респондентів довіряють Юлії Тимошенко, 88,2% – Вікторові Ющенку та 47,5% – Олександрові Морозу. Е. Подляшецька зазначила, соцдослідження показало, що серед прихильників “Батьківщини” у мітингах під час помаранчевої революції брали участь 72% осіб, 24% з яких їздили на мітинги до Києва, серед електорату НСНУ – 65% опитаних були активні під час революції і 20% з них їздили відстоювати свої права в столицю. Найбільше байдужих до подій Помаранчевої революції, згідно з дослідженням, було серед електорату СПУ та КПУ.

Зважаючи на популярність “Батьківщини” та НСНУ, Е. Подляшецька вкотре наголосила, що на вибори 2006 року вони підуть разом, але питання про те, в якому це буде форматі, вирішуватиметься на вищому рівні.

До речі, голова міського осередку “Батьківщини” зазначила, що після інавгурації у свої лави вони прийняли 200-300 осіб і загалом ЛМО ВО “Батьківщина” складається з більше 1200 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *