ОСТАННІ НОВИНИ

У нардепа Яворівського - алергія на назву "Молода Галичина"

|

Народний депутат Володимир Яворівський відмовився ввійти до оргкомітету Всеукраїнського молодіжного фестивалю естрадної пісні «Молода Галичина», бо його назва асоціюється із львівською газетою, до якої він має претензії. Про це кореспонденту Західної інформаційної корпорації заявив заступник голови Яворівської РДА з гуманітарних питань Іван Стецькович.

І.Стецькович зазначив, що він особисто мав розмову з нардепом Яворівським стосовно його участі в складі оргкомітету фестивалю. »Але пан Яворівський відмовився, сказавши, що йому не подобається сама назва фестивалю «Молода Галичина», бо вона асоціюється з назвою львівської газети «Молода Галичина», до якої він має претензії. Кожен має право на свою думку», – наголосив І.Стецькович. Однак організатори все ж сподіваються, що народний депутат Яворівський передумає, бо «Всеукраїнський фестиваль «Молода Галичина» має добрі традиції і служить народу, особливо сприяє творчому розвитку українських дітей».

Директор Всеукраїнського молодіжного фестивалю сучасної естрадної пісні «Молода Галичина» Наталія Коваль підтвердила, що В.Яворівського неодноразово запрошували війти до складу оргкомітету, однак «на жаль, на жодному із засідань він не був присутній».

У коментарі кореспонденту ЗІКу голова Яворівської РДА, який очолив оргкомітет «Молодої Галичини» Ростислав Новоженець запевнив, що назву фестивалю ніхто змінювати не збирається. «Коли йти за принципом, що назва фестивалю «Молода Галичина» асоціюється з назвою газети, то і назву держави треба поміняти, бо ж президентом України був Кучма», – додав Р.Новоженець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *