ОСТАННІ НОВИНИ

На сміттєзвалищі знову клопіт з кислими гудронами

|

Екологічні проблеми, що виникли через сховища кислих гудронів поблизу Грибовицького сміттєзвалища, потребують невідкладного вирішення, оскільки всі три сховища нещодавно почали просочуватися, що може завдати руйнівного впливу великій площі земель сільськогосподарського призначення та населенню, — про це „Гал-info” повідомила головний спеціаліст відділу аналітичного контролю, державний інспектор з ОНПС у Львівській області Алла Войціховська.

Відсутність коштів в державному бюджеті та ВАТ „Львівський дослідний нафтомаслозавод” унеможливливлює подальше запобігання забрудненню небезпечними речовинами. Попри відсутність коштів ще однією проблемою є пасивність влади щодо вирішення цього питання. Як зазначає Алла Войціховська, переговори з владою уже тривалий час ведуться лише на рівні „відписок на звернення і скерування відповідної документації з однієї інстанції в іншу”.

„Витік рідкої фракції кислих гудронів на поверхню виявлений в червні 2004 року. На комісію з локалізації фактичного забруднення земельних ресурсів при облдержадміністрації держуправління екології внесло пропозицію про ліквідацію забруднення управлінням надзвичайних ситуацій спільно з ВАТ „Львівький дослідний нафтомаслозавод”, однак жодних дій по вирішенню проблеми зі сторони адміністраці досі не було”, — додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *