ОСТАННІ НОВИНИ

На реставрацію собору Святого Юра буде виділено 3 мільйони гривень

|

Як повідомив співголова фракції «Наша Україна» у Львівській міській раді Андрій Стецьків, учора, 16 травня, на засіданні робочої групи, до складу якої увійшли представники депутатського корпусу та виконкому Львівської міської ради, розглянули питання виділення Львову субвенції з Державного бюджету України на збереження історичної забудови міста та об’єктів історико-культурної спадщини.

На цьому засіданні депутати фракції «Наша Україна» домоглися виділення коштів – 3 млн. грн. – на реставрацію Собору Святого Юра. Про це Західній інформаційній корпорації повідомила прес-служба ЛОО НСНУ.

У повідомленні зазначено, що депутати фракції «Наша Україна» внесли пропозицію щодо включення Собору Святого Юра до переліку об’єктів історико-культурної спадщини, що отримають додаткове фінансування. За словами А.Стецьківа, ця ідея знайшла підтримку з боку голови Львівської ОДА Петра Олійника. Відтак, виконавчі служби погодились внести зміни до проекту ухвали в частині, що стосуються об’єктів історико-культурної спадщини, які потребують додаткового фінансування.

Зазначені кошти використовуватимуться на зовнішні та внутрішні ремонтні роботи, а також на вирішення проблем відселення мешканців та впорядкування саду поблизу собору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *