ОСТАННІ НОВИНИ

У голови облради вимагають всебічного розслідування діяльності екс-глави області Степана Сенчука

|

На ім’я голови Львівської обласної ради надійшов лист-звернення від групи підприємців, які звинувачують екс-керівника області Степана Сенчука у зловживанні службовим становищем та незаконній підприємницькій діяльності.

Вони також звернулися до керівництва Львівщини з проханням провести всебічне розслідування діяльності пана Сенчука та попросили забезпечити захист осіб, які готові свідчити у цій справі.

На прохання першого заступника голови львівської обларди Ігоря Держка текст звернення журналістам від імені підприємців сьогодні на спеціально скликаній прес-конференції зачитав директор ТзОВ „Контракт” Василь Глушко. Він також заявив, що людина з найближчого оточення пана Сенчука погрожувала йому фізичною розправою у випадку оприлюднення даної заяви.

Особи, які підписалися під зверненням ( імена підписантів обласне керівництво наразі не оприлюднило ) звинувачують колишнього керівника Львівщини у приватизації хлібзаводів (ВАТ „Львівський хлібзавод №1”, ВАТ „Львівський хлібокомбінат” та 68 магазинів даних хлібзаводів), у приватизації облрибгоспу, приватизації і продажу величезної бази і адмінприміщень „Львівагрореммашпостач”, семи поверхів дев’ятиповерхового будинку на проспекті Чорновола, 63.

Окрім цього, пану Сенчуку підписанти закидають передачу більше 30-ти імпортних комбайнів з „Львівагрореммашпостач” в приватну фірму „Агролан”, купівлю і продаж приватного будинку по вулиці Крип’якевича у Львові (вартістю близько 500 тисяч доларів США), купівлю і продаж акцій цукрових і молокозаводів, а також звинувачують його у розкраданні бюджетних коштів, виділенні земельних ділянок під автозаправки у Львові та області.

Василь Глушко також розповів, група осіб, яка ще не підписалася під зверненням, готова це зробити після сьогоднішнього оприлюднення.

Перший заступник голови облради повідомив, що керівництво області має намір за даною справою звернутися до прокуратури, а також залучити до її вивчення відповідні депутатські комісії.

Аналогічне звернення відправлено на ім’я Президента та Прем’єр-міністра України.

На жаль, коментар від голови спостережної ради корпорації “ЕкоЛан” отримати наразі не вдається, оскільки він перебуває у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *