ОСТАННІ НОВИНИ

„Пора” звинувачує мера та прокурора Трускавця в корупції

|

ЛОГО „Пора!” звинувачує міського голову Трускавця Лева Грицака та прокурора міста Трускавець Володимира Павича у корупційних діях. Підставою для таких звинувачень стала копія акту 2000 року про прийом-передачу в безоплатне користування автомібіля „DAEWOO Nubira”, який було передано тоді ще державним санаторієм „Карпати”, головним лікарем якого був Грицак, для міської прокуратури.

Голова трускавецького осередку ВГО „Пора!” Євген Бродзінський переконаний, що це корупційні дії. Щоправда у цій справі є запитання без відповідей.

Є. Бродзінський повідомив, що цієї п’ятниці від людини, яка працює у санаторії „Карпати”, активісти трускавецької „Пори” отримали копію акту про прийом-передачу автомобіля. Щоправда, в акті зазначено, що авто передається „згідно договору безоплатного користування”, якого пористи на руках не мають – звідси і перше запитання без відповіді. Водночас, на руках в активістів „Пори” є лише копія документу, тоді як оригінал, за їхніми словами, знаходиться в бухгалтерії санаторію(?).

Відтак, оперуючи цим актом прийому-передачі авто, пористи звернулися в обласну прокуратуру та міліцію з вимогою розслідувати цю справу. Як наголосив Є. Бродзінський, оскільки державна структура не має права надавати в безоплатну аренду своє майно, а прокуратура не мала права приймати подарований автомобіль, то активісти „Пори” вбачають у цьому корупційні дії. З огляду на це, діалог, який після пікетування громадські організації спробували налагодити з Левом Грицаком, „Пора” тепер вважає неможливим.

Голова трускавецької „Пори” також нагадав про вимоги, які ставили пікетувальники 9 березня під стінами Трускавецької міської ради: скасувати рішення міськради про виділення земельних ділянок в районі питного та купального озер;, оприлюднити доходи та видатки міського голови, заступників та членів їхніх родин; оприлюднити список осіб, які отримали житло згідно з положенням про спеціальний житловий фонд. Хоч практично жодна з цих вимог не була виконана.

До речі, безпосередню відповідальність за корупційні дії (автомобіль) пористи кладуть на прокурора Трускавця, хоча його нібито передавали для прокуратури. Це Є. Бродзінський пояснив просто: „Прокурор їздить на цьому авто”.

„Якби передача авто у користування була законною, то Грицак би хвилився цим” – вважає голова ЛОГО „Пора” Андрій Шевців.

Проте повернемося до самого документу про акт прийому-передачі, який під час прес-конференцїі отримали журналісти та який, за словами активістів ЛОГО було передано у правоохоронні органи. На копії погано видно печатку, ім’я Грицака не фігурує, натомість є прізвище представника санаторію М. Кенца, а також підпис представника прокуратури, щоправда без прізвища.

Нагадаємо, Лев Грицак до обрання його міським головою Трускавця, був головним лікарем санаторію „Карпати”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *