ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові турбуються проблемами збереження сакральних пам’яток

|

XV Міжнародна конференція «Історія релігій в Україні» розпочалася сьогодні у Львові. Вона відкрилася пленарним засіданням, у якому, зокрема, взяли участь начальник Львівського обласного управління культури Зеновій Мазурик, начальник управління у справах релігії Львівської ОДА Роман Кураш та голова підкомісії з питань культури і духовності Верховної Ради України Михайло Косів.

М.Косів у своїй промові охарактеризував стан релігії в Україні, закцентувавши увагу на перебуванні в Україні Івана Павла ІІ.

Після обіду учасники конференції візьмуть участь у «круглому столі» «Церква і музеї: проблеми охорони і збереження сакральних пам’яток». Сьогодні також заплановано презентацію альбому «Скарби сакрального мистецтва Львівського історичного музею» та монографії професора, заступника директора інституту філософії ім. Г.Сковороди НАН України Анатолія Колодного «Україна в її релігійних виявах».

Завтра учасники конференції розпочнуть роботу в секціях. Дев’ять секцій охоплять теми від християнських вірувань і світових релігій до державно-конфесійних і мистецтвознавчих питань. Триватиме конференція до 18 травня.

Західна інформаційна корпорація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *