ОСТАННІ НОВИНИ

Шурма поставив під сумнів легітимність перебування Олійника на посаді

|

Голова ЛОО СДПУ(О) Ігор Шурма вважає, що суміщення Петром Олійником двох посад (губернаторської та депутатської) ставить під сумнів його легітимність як голови Львівської ОДА, – про це він заявив у коментарі Західній інформаційній корпорації, аналізуючи перші 100 днів перебування на посаді голови Львівської ОДА Петра Олійника.


«Знаючи Петра Олійника, я можу сказати, що він дійсно хоче щось зробити для регіону та України. Але чи не вперше за часи незалежності ми можемо поставити під сумнів саму легітимність перебування Петра Олійника в губернаторському кріслі.


Інший аспект. Фактично вперше за роки незалежності в області створено усі умови для функціонування політично відповідальної влади. Цю відповідальність бере на себе передусім НСНУ, а також складові «Сили народу»: НРУ, УНП, СПУ та БЮТ.


Ющенко поставив перед губернаторами завдання визначити дві-три складні регіональні проблеми, вирішення яких й буде оцінюватися. Петро Олійник задекларував: боротьба з корупцією, підвищення соціальних стандартів, залучення інвестицій та прозорість політичних процесів. Всі чотири пункти нічого спільного зі завданнями президента не мають, адже це – загальноукраїнські програми.


Про яку боротьбу з корупцією можна говорити, якщо сам губернатор є порушником 78 і 120 статей Конституції, оскільки ці статті не передбачають сумісництва. Окрім того, він є порушником закону про боротьбу з корупцією. Петро Олійник також порушує закон про державну службу, адже він відмовився від заробітної плати. Сьогодні губернатор обрав зарплату народного депутата. Це й не дивно, адже сума сягає п’яти тисяч гривень. Губернатор, як народний депутат, також не платить за авіаперельоти «Львів-Київ», що є частим у роботі голови ОДА. Тому говорити про присягу держслужбовця-губернатора є питанням риторичним.
Якнайкраще про створення робочих місць говорять багатотисячні щоденні черги біля консульства Республіки Польщі у Львові. У мене викликає сумнів, чи вдасться Петрові Олійнику реалізувати на Львівщині побажання Президента та уряду про створення однакових умов для підприємницької діяльності, що передбачає скорочення СЕЗ і територій пріоритетного розвитку. Саме Олійник був автором законопроекту про створення СЕЗ у Червонограді. Важко уявити, як людина, яка думає про створення СЕЗ, виконуватиме вказівки найвищого керівництва про ліквідацію СЕЗ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *