ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники круглого столу обговорили систему освіти в Україні

|

6,3 мільйона гривень, які мали бути виділені на фінансування освітньої галузі, знято цього року з обласного бюджету на інші сфери, про це повідомив сьогодні під час круглого столу на тему „Система освіти в Україні” керівник соціально-гуманітарного управління Львівської обласної ради Михайло Брегін.

Круглий стіл пройшов сьогодні в приміщенні кафе „Гармонія” за участю Михайла Брегіна, члена комітету з питань науки і освіти Львівської міської ради Ростислава Пелещишина, доцента НУ „Львівська політехніка” Ірини Фаріон та директора Малої академії наук Іванни Бородичук.

За словами пана Брегіна, сьогодні одним із найболючіших питань у сфері освіти є брак кадрів, зокрема вчителів іноземних мов та інформатики, який в області складає близько 150 вчителів.

Ще однією проблемою є фінансування шкіл батьками учнів, які періодично здають кошти на ремонти, купівлю шаф чи оплату охоронців при вході у школу. На думку Ростислава Пелещишина, такої ситуації можна уникнути за умови належного фінансування шкільних потреб державою.

Учасники круглого столу торкнулися також проблеми вступних іспитів та правил прийому абітурієнтів до внз. На їхню думку, відсутність єдиних стандартів та прийом до внз абітурієнтів з низькими балами сприяє послабленню мотивації учнів шкіл вчитися та отримувати позитивні оцінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *