ОСТАННІ НОВИНИ

Першому у світі експорту газу виповнилося 60 років

|

Розташований у Львові трест “Укргаз” 60 років тому вперше в історії газової промисловості розпочав міждержавну передачу газу з родовищ Львівської області до Республіки Польща – повідомив прес-центр НАК “Нафтогаз України”. З нагоди ювілею УМГ “Львівтрансгаз” у ці дні проводить науково-практичну конференцію “Шістдесятиріччя експорту газу з України та роль газотранспортної системи України в реалізації експортних поставок газу в Європу”.

У конференції беруть участь ветерани газотранспортної галузі, науковці та керівники ДК “Укртрансгаз” та УМГ “Львівтрансгаз”, а також представники компаній Polskie Gornictwo Naftowe I Gazownictwo S.A (PGNiG, Польща), концерну Ruhrgas (Німеччина) та АТ “Белтрансгаз” (Білорусь).

Учасники конференції обговорюють актуальні питання роботи газотранспортної системи України в системі газопостачання Європи, історії та перспектив підземних газосховищ України, а також стан і перспективи видобутку газу в Україні на найближчий час. Учасники слухань також мали змогу ознайомитися з роботою Більче-Волицького та Дашавського підземних сховищ газу і пункту міждержавної передачі газу в с. Дроздовичі.

Експорт газу з родовищ Львівщини відбувався через газопровід Опари-Самбір-Перемишль-Стальова Воля (довжина – 210 км, діаметр – 300 мм), який було збудовано під час німецької окупації та реконструйовано силами “Укргазу” протягом 1944-1945 років. За короткий термін було відпрацьовано технологію міждержавної передачі газу та збудовано пункт передачі газу в селі Дроздовичах Мостиського району Львівської області.

Протягом 60 років роботи міждержавного газопроводу з України на територію Польщі було передано понад 135 млрд. кубометрів газу. За 2004 рік через пункт у Дроздовичах, який нині функціонує в системі магістральних газопроводів УМГ “Львівтрансгаз”, до Республіки Польща було передано 4 млрд. 553,2 млн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *