ОСТАННІ НОВИНИ

Долю польських військових поховань у Львові спробують вирішити завтра

|

Завтра у Києві відбудеться зустріч уповноважених представників Президентів України та Польщі державного секретаря Олександра Зінченка та голови Бюро національної безпеки Республіки Польща Єжи Бара. Центральною темою зустрічі стане проблема відкриття польських військових поховань на Личаківському цвинтарі Львова.

З українського боку участь у зустрічі візьмуть заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко та міський голова Львова Любомир Буняк, з польського боку – голова Ради історії боротьби та мучеництва Анджей Пшевозьняк.

Нагадаємо, польські військові поховання – частина музею-заповідника „Личаківський цвинтар”, де поховані польські вояки, які загинули під час боїв 1918 року між українськими та польськими військами за Львів. За радянських часів поховання було занедбано, однак після проголошення незалежності України польська сторона почала їх відновлення.

Спроба відновити деякі елементи колишнього меморіалу в первісному вигляді викликала спротив у частини мешканців Львова, повідомляє «proUA”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *