ОСТАННІ НОВИНИ

У палаці Бандінеллі буде Музей історичних коштовностей

|

14 травня у відреставрованому Палаці Бандінеллі, що наплощі Ринок, 2 буде відкрито експозицію Музею історичних коштовностей – про це повідомив директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський. Реставрація самого приміщення Палацу Бандінеллі тривала понад 5 років і обійшлася у 10 млн. грн.

Музей історичних коштовностей працюватиме як відділ історичного музею, а основу його експозиції складуть експонати із запасників Львівського історичного музею та музею трипільської цивілізації Києва. Тут буде представлено виставки археологічних експонатів трипільської культури, пам’ятки золотарства, архітектурного ансамблю площі Ринок у фотографіях кінця 19 – початку 20 століття, виставка, присвячена образу жінки в мистецтві. Всього у виставці буде представлено близько тисячі експонатів.

За словами Богдана Чайковського, якщо вдасться вирішити певні проблеми, то до кінця року слід очікувати відкриття музею скла а також музею пошти. Щодо останнього, то до досі влада міста не змогла вирішити проблем, які виникли з передачею приміщень під музей пошти „Укрпошті”, хоча підприємство виділило на ремонт Палацу Бандінеллі близько мільйона гривень, передає «Гал-info”.

Палац Бандінеллі – пам’ятка архітектури 16 ст., в якому було розташовано першу в Східній Європі пошту. Фонди Львівського історичного музею нараховують 320 тисяч одиниць збереження, однак лише 3% з них представлено в експозиції. Структура Львівського історичного музею складає 8 відділів, зокрема музею зброї „Арсенал”, музей „Літературний Львів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *