ОСТАННІ НОВИНИ

Кендзьор та Давимука просять Піскуна притягнути Гавриша

|

Депутати Верховної Ради Ярослав Кендзьор і Степан Давимука (фракція «Наша Україна») просять Генерального прокурора Святослава Піскуна притягнути народного депутата від групи «Демократичні ініціативи» Степана Гавриша до кримінальної відповідальності. Про це йдеться в їхньому депутатському запиті, повідомляють «Українські Новини».

Депутати також просять главу Вищої ради юстиції Миколи Шелеста розглянути питання про припинення повноважень Гавриша як члена ради.

У запиті відзначається, що 11 і 12 квітня 2005 року Гавриш, як член ради, направив судді Печерського районного суду Києва І. Отрош, котра розглядає справу футбольного клубу «Динамо» (Київ) 2 листи з вимогою надати низку матеріалів і пояснень стосовно цієї справи. Депутати відзначають, що Гавриш підставою для свого листа називає звернення деяких народних депутатів «Про наявність підстав для звільнення судді Печерського районного суду м. Києва І. Отрош з посади за порушення присяги», чим на їхню думку порушив законодавство і присягу члена Вищої ради юстиції.

«У діях Гавриша С.Б. присутні ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376 Кримінального Кодексу України – втручання в діяльність судових органів, вчинені особою з використанням свого службового становища», – йдеться в запиті.

Як повідомлялося, у вересні 2004 Леонід Кучма, що обіймав на той момент посаду Президента, призначив Гавриша членом Вищої ради юстиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *