ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ обговорюватимуть перспективи України та Європи

|

13-14 травня в Українському Католицькому Університеті відбудеться VIII науково-практична конференція „Україна та об´єднана Європа: християнське коріння та перспективи”, яку організовує Інститут Релігії та Суспільства УКУ, повідомляє відділ зовнішніх зв’язків університету. У ній візьмуть участь студенти з більш, ніж двадцяти вищих навчальних закладів України.

„Цьогорічна конференція присвячена темі, яка тепер жваво обговорюється – це питання про християнське коріння Європи, – говорить директор Інституту Релігії та Суспільства Мирослав Маринович. – Відповідно, ми також хочемо обговорити роль України, Східних Церков у цьому глобальному процесі, коли знову зростає увага до християнських джерел. Ця тема дуже дискусійна для об´єднаної Європи, – як ми знаємо Європарламент в проекті Конституції відхилив запис про християнське коріння європейської цивілізації. Наші доповідачі планують представити цю тему студентам-учаснкам нашої конференції і передати розуміння цієї проблеми, виходячи з конкретики своїх ситуацій”.

Почесними доповідачами на конференції будуть Архієпископ Чиказький Френсіс Кардинал Джордж, директор Інституту філософії Акдемії наук України професор Мирослав Попович та Президент Інституту екуменічних студій УКУ о. д-р Іван Дацько. Очікується також приїзд міністра європейських справ уряду Італії, депутата Європарламенту від християнської партії Рокко Буттільйоне. Учасники конференції працюватимуть у трьох секціях, в яких обговорюватимуть суспільно-релігійний, історично-культурний та суспільно-політичний вимір України в об´єднаній Європі та роль християнства в європейських інтеграційних процесах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *