ОСТАННІ НОВИНИ

„Еколанівці” торгуватимуть товстолобиками та білими амурами

|

У восьми базових господарствах ВАТ “Львівський обласний виробничий комбінат”, який входить до корпорації „ЕкоЛан”, цьогоріч “посадили” 460 тонн рибопосадкового матеріалу коропа та 25 тонн рослиноїдної риби – білого амура та товстолобика. За повідомленням відділу інформації корпорації “ЕкоЛан”, із 80-грамового малька вже восени підприємство планує отримати рибину вагою 700-800 грамів.

У кожному з господарств облрибкомбінату (у Рудниках, Ходорові, Городку, Янові, Комарно, Бродах і Красне) рибу сортують відповідно до ваги за трьома категоріями: від 25 до 35 грамів, 35-60 грамів і понад 60 грамів.

Таке сортування дозволяє ефективно провести зариблення ставків, –
зазначає голова правління ВАТ “Львівський облрибкомбінат” Богдан Савка. – Якщо не сортувати мальок, то ефективність кормів буде дуже низькою, а восени у ставках залишатиметься багато дрібної риби, яку ми не продаємо. Адже більша риба не дозволятиме меншій повноцінно кормитися. Виникає своєрідний дисбаланс.

Окрім того, такий поділ дозволив також вперше перейти від трирічного до дворічного циклу вирощування риби (від продукування ікри – і до вилову товарної риби). Цього року приблизно 20 відсотків риби підприємство виростить саме за такі короткі терміни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *