ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова прибув архієпископ Чиказький

|

Учора до Львова прибув Френсіс кардинал Джордж, архієпископ Чиказький, повідомляє прес-служба УГКЦ. Він прибув на чолі делегації, до якої увійшли представники єпархії та преосвященний владика Річард (Семінак), Єпарх Чиказький УГКЦ, та всесвітліший отець прелат Мартин Канаван, парох храму Святого архістратига Михаїла в Чері Хілл (Нью Джерсі).

У Митрополичих палатах Святоюрської гори високого гостя зустрів Блаженніший Любомир. Після короткого привітання Владика Френсіс відслужив Божественну Літургію у каплиці Митрополичих палат. Відтак архієпископ Чиказький та Глава УГКЦ провели неформальний діалог.

Першим пунктом програми перебування Владики Френсіса у Львові стало відвідання архікатедрального собору Святого Юра. Кардинал Джордж помолився перед Теребовлянською іконою Божої Матері (її під час свого перебування в Україні у 2001 році коронував Святіший Отець Іван Павло ІІ, Папа Римський). Крім того, він зійшов у Святоюрську крипту та віддав шану тлінним останкам провідників нашої Церкви минулого століття: митрополитові Андрею Шептицькому, патріархові Йосифові Сліпому, патріархові Мирославу Івану Любачівському та митрополиту Володимирові Стернюку.

Сьогодні об 11.00, кардинал Джордж візьме участь в архієрейській Божественній Літургії, яку буде відслужено в соборі Святого Юра за упокій Святішого Отця Івана Павла ІІ, Папи Римського (сороковий день від дня його смерті). Її очолить Глава УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *