ОСТАННІ НОВИНИ

Виставку до 130-річчя з Дня народження Менцинського відкрили сьогодні

|

Виставку, присвячену 130-річчю з Дня народження видатного оперного співака Модеста Менцинського, відкрили сьогодні у Національному музеї Львова.

На відкритті були присутні усі члени української родини Менцинського, а також його внук Ганс Менцинський, який зараз мешкає у Швеції. Він передав музично-меморіальному музеєві ім. С.Крушельницької у Львові, що є організатором акції, велику частину архіву свого діда. Одним з найцінніших експонатів є фортепіано. Не менш цінним дослідники творчості співака вважають і фотографії його родини, листівки з автографами Менцинського.

Окрім цього, з нагоди річниці співака музей ім. С.Крушельницької видав комплект поштівок з його зображенням, надрукованих на основі оригінальних світлин. Це уже друге видання з серії «Українські оперні співаки».

Виставка у Національному музеї стала лише однією з низки акції, приурочених до 130-річчя Менцинського. Сьогодні о 18 годині у Львівській державній музичній академії ім. М.Лисенка відбудеться концерт студентів Академії, а завтра у музеї ім. С.Крушельницької заплановано зустріч родини виконавця, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *