ОСТАННІ НОВИНИ

60-річчя закінчення Другої світової війни глава УГКЦ відзначив у Німеччині

|

Глава УГКЦ Блаженніший Любомир та Преосвященний Владика УГКЦ Петро (Крик) взяли участь у святкуванні 60-ї річниці закінчення Другої світової війни, яке проходило у Берліні 8 травня. Як повідомляє прес-секретаріат УГКЦ, спочатку в Римо-Католицькій катедрі Берліна відбулося екуменічне богослужіння після якого учасники урочистостей поклали квіти до могили невідомого солдата. У другій частині запрошені гості взяли участь у святковому засіданні Німецького Бундестагу.

Нагадаємо, що 23 березня Блаженніший Любомир Гузар проголосив звернення до духовенства Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви з приводу 60-ї річниці арешту Митрополита Йосифа Сліпого та з нагоди ювілею перемоги над нацизмом. У цьому документі Предстоятель нашої Церкви підкреслив, що святкування цієї події є виправданим, адже нацистський режим Німеччини становив велику загрозу для всієї Європи, включно з Україною.
Глава УГКЦ у назві документа об’єднує дві події: 60-ту річницю арешту Митрополита Йосифа Сліпого та інших єпископів і священиків Української Греко-Католицької Церкви (11 квітня 1945 року) та 60-ліття завершення Другої світової війни (9 травня 1945 року). Це поєднання не є штучним, але лучить в одне ті події, між якими можна провести причинно-наслідковий зв’язок. Саме тому у Зверненні читаємо: „Ще, по суті, не настав провал нацизму, як вже розпочався наступ на нашу Церкву”.


За словами Блаженнішого Любомира, „дата, яка повинна бути нагодою для радості, стає для нас нагадуванням про тривалі десятиліття модерної Голготи. Світ, для якого День перемоги символізує завершення великої тривоги, святкуватиме його дуже урочисто. Ми ж поділятимемо це почуття з глибокою вдячністю людям, які до цієї перемоги спричинилися, і водночас згадуватимемо тих, хто переніс тягар духовного гоніння”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *