Комуністи побоюються, що міськрада заборонить їх похід 9 травня

|

Львівському обласному комітету КПУ можуть заборонити проводити заходи, присвячені до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні, 9 травня. Про це повідомив перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк сьогодні, передає «Контекст-медіа».

Калинюк розповів, що Львівська обласна організація партії «Єдність» від імені регіонального об’єднання «Галицький вибір» подали 4 травня заявку на проведення святкувань 9 травня і вказали маршрут, який пересікається з маршрутом комуністів. Маршрут пересікається при виході з Солдатського Меморіалу на Пагорб Слави по вулиці Личаківській.

За словами Калинюка, сьогодні відбулася нарада у заступника міського голови Львова Ірини Романів за участю представників міського управління міліції. Працівники МВС зазначили, що вони не можуть забезпечити порядок, тому звертаються до міської влади, щоб вона впорядкувала проведення цих заходів. А це означає, зі слів Калинюка, що міська влада буде подавати до суду про заборону і нам, і партії «Єдність» проведення походів. Львівський міськвиконком вже зараз готує заяву до суду, щоб він виніс рішення про заборону проведення демонстрацій в цей день.

На думку Калинюка, такі дії представників партії «Єдність» мають умисний характер, щоб перешкодити комуністам проводити святкування. «Ми подали 2 березня заяву, а вони, судячи з того, що вказали той самий маршрут, то вони мабуть знали про наш маршрут, я так думаю, через представників міської влади», – додав він.

Калинюк нагадав, що минулого року була аналогічна ситуація. «Минулого року на суді, коли я задавав Роману Паку питання, навіщо ви подаєте цю заяву. Не стільки, щоб святкувати, стільки щоб нам заборонили? На що він відповів: Так, ми подаємо, щоб ви не ходили по Львову з червоними прапорами», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *