ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти-медики створюватимуть громадську організацію „Здоров’я України”

|

Учасники колишнього Страйкового комітету ЛНМУ ім. Д. Галицького ініціюватимуть створення всеукраїнської громадської організації „Здоров’я України”. Як повідомив голова організаційного комітету по створенню громадської організації Олександр Хома, цієї неділі за власні кошти вони відправляться у так зване турне містами України і закликатимуть студентів медиків інших вищих навчальних закладів приєднатися до створення ГО „Здоров’я України”.


Організацію стеденти-медики вирішили створити після того, як побували на колегії в МОЗ України і послухали про стратегію реформування галузі охорони здоров’я. „Стратегія реформуваня галузі, яку запровадив міністр, призведе до розвалу системи охорони здоров’я” – наголосив координатор всеукраїнського комітету захисту студентів Руслан Секела. – „Повітряні замки, які хоче побудувати міністр, потребують як мінімум три державних бюджети і то лише для МОЗ України”. За його словами, організація аналізуватиме роботу МОЗ , пропонуватиме альтернативні шляхи вирішення проблем та боротиметься за скасування наказу № 81. Проте це не єдині завдання, які ставлять перед собою ініціатори створення громадської організації. У їхніх планах, за словами Р. Секели, також організація шкіл-семінарів для студентів медиків та наукова співпраця між медиками. Незабаром, буде проведено установчий з’їзд, на якому студенти оберуть керівні органи.


„Ми будемо ініціювати широке обговорення медичних проблем в суспільстві” – наголосив О. Хома. До речі, він також повідомив, що подальша діяльність організації фінансуватиметься за рахунок фармацевтичних компаній, які також не дуже задоволені новою політикою МОЗ України. А Р. Секела зазначив, що є декілька людей, які потенційно готові фінансово підтримувати організацію, проте називати їх він наразі відмовився, оскільки боїться за те, що на них почнуть тиснути.


Проте і страйкком і ця організація, яка ще наразі перебуває на фазі створення, відмовляється від політики і співпраці з політиками поки що. „Організація створюється як аполітична” – наголосив Р. Секела. Хоча він сам не виключає , що через деякий час вони зможуть, наприклад, „співпрацювати з „Батьківщиною”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *