ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть перший документальний фільм про дивізію «Галичина»

|

15 травня в прокаті з’явиться перший український документальний фільм «В рамках долі», у якому демонструється повна хроніка діяльності Першої української дивізії «Галичина». Режисер фільму Тарас Химич, тривалість – 45 хв., формат «Discovery». Прем’єра фільму відбудеться у Львові (кінотеатр «Кіно») та в Києві.

Фільм побудований таким чином, що глядач ніби проходить з режисером всю хронологію подій, від зародження дивізії до останнього дня її існування. Численні інтерв’ю очевидців та учасників, фотохроніка подій (Україна, Австрія, Словаччина) дають об’ємну картину історії дивізії. Учасники подій дають відповідь на питання, чому вони пішли воювати і яку мету собі ставили. Очевидці з різних країн розповідають як про військові події, так і про життєво-романтичні історії. Головна ідея фільму – показати, що таке дивізія «Галичина» з точки зору незалежного спостерігача, повідомляє ЗІК.

«Цей фільм – відеоісторія. Я просто розповідаю історію цієї дивізії. Я хочу, щоб за цими подіями ми побачили долі 16-17 річних хлопців, які там воювали. На жаль, сьогодні тема подається або пафосно, або критично, але в обох випадках дуже поверхнево. Я хочу, щоб глядач зрозумів, що дивізія «Галичина» – це передусім долі людей – 40 тисяч дивізійників. Я вважаю, що хороший документальний фільм має зацікавити глядача і наштовхнути на роздуми, а не надавати відповіді на всі запитання», – зазначив режисер Т.Химич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *