ОСТАННІ НОВИНИ

Самбірчани пропонують перемістити військовий радіолокатор до російського кордону

|

Самбірчани просять Президента Віктора Ющенка, міністрів оборони та охорони здоров’я, «посприяти вивести надзвичайно шкідливу для здоров’я військову частину радіолокаційного і технічного обладнання випереджаючого оповіщення військ ППО», – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Самбірському районі.

Підписанти апелюють до угоди з НАТО, у якій розміщення таких військових частин у стокілометровій прикордонній зоні є начебто заборонена, і пропонують відселити військових її до кордону з Росією.

Самбірчани нагадують В.Ющенку, що будучи нардепом він уже займався цією справою. За його листом було проведено три перевірки того, як два висотоміри ПРВ-16 завдають шкоди населенню.

У зверненні також зазначено, що «санітарно захисна зона («мертва» зона) в радіусі має сягати 6 кілометрів 399 метрів, а зона обмеження забудови може сягати 15-20 кілометрів. Натомість в санітарно-захисній зоні військової частини, що розташована в селі Бісковичі поблизу Самбора, налічується більше як два десятки населених пунктів, у тому числі і місто Самбір.

За твердженням одного із місцевих активістів Ореста Ференца, на знак протесту проти дій військових роботу в спеціальній комісії покинув головний незалежний експерт Львівської обласної СЕС Олександр Ємельянов.

Звернення до Президента та уряду розгляне наступна сесія Самбірської міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *