ОСТАННІ НОВИНИ

Святкування 160-річчя "Львівської політехніки" почалося з присвоєння Ярославу Яцківу "Доктор honoris causa"

|

Сьогодні, 5 травня, Національний університет «Львівська політехніка» розпочав святкування 160-річчя від дня заснування. Під час урочистостей академіку Ярославу Яцківу було присвоєно звання «Доктор honoris causa Львівської Політехніки». Почесною грамотою Ярослава Яцківа нагородив ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Рудавський.

Ярослав Яцків – доктор фізико-математичних наук, видатний вчений в галузі астрономії, космічної геодинаміки та космічних досліджень, лауреат Державної премії України 1983 року та Державної премії колишнього Радянського Союзу 1986 року у галузі науки та техніки, заслужений діяч науки і техніки України з 1988 року, академік НАН України з 1985-го.

Я.Яцків подякував за високе звання та зазначив, що для нього висока честь брати участь у святкуванні 160-річчя Національного університету «Львівська політехніка». «Мені випала велика честь бути почесним доктором honoris causa «Львівської політехніки». Я обіцяю, що не підведу жодного з вас і виправдаю вашу довіру. «Львівська політехніка» має у своєму колективі багато представників, потрібних Україні. Вони – гордість науки». По закінченню своєї промови Я.Яцків подарував університету книгу «Імена України у космосі».

Святкування 160-річного ювілею університету передбачає проведення Міжнародної конференції ректорів технічних університетів України та Польщі на тему Болонського процесу, урочисту академію в Оперному театрі та відкриття щорічного фестивалю студентської аматорської творчості «Весна Політехніки», повідомляє Західна інформаційна корпорація.

У Національному університеті «Львівська політехніка» навчається близько 23 тис. студентів і курсантів. Підготовка фахівців проводиться за 41 бакалаврським напрямом та 99 спеціальностями, з них 80 – магістерського рівня. Навчальний процес забезпечує професорсько-викладацький склад численністю понад 1600 осіб, серед який 178 докторів наук, професорів та 1070 кандидатів наук, доцентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *