ОСТАННІ НОВИНИ

2500 гривень та 420 писанок зібрали на реставрацію дзвіниці Святопокровського монастиря

|

Для реставрації ренесансного атика дзвіниці церкви Всіх Святих Святопокровського монастиря (колишній монастир Бенедиктинок) вже зібрано 2500 гривень та 420 писанок – повідомив „Гал-info” голова Благодійного фонду „Збереження історико-архітектурної спадщини Львова” Андрій Салюк. Він зазначив, що цих коштів повинно вистачити для виготовлення проектно-кошторисної документації. Водночас писанки використовуються як подарунки для жертводавців. Андрій Салюк говорить, що поки пожертви робили приватні особи, натомість організатори очікують на пожертви від організацій та підприємств.

Поки що складно говорити, скільки саме потрібно коштів для реставрації атика, однак орієнтовно це складе 35-40 тисяч гривень – зазначив Андрій Салюк.

Акція із збору коштів на реставрацію атика дзвіниці церкви Всіх Святих Святопокровського монастиря проводиться в рамках акції „Писанка для рідного міста” сестрами Святопокровського монастиря спільно із Благодійним фондом „Збереження історико-архітектурної спадщини Львова”.

Монастир Бенедиктинок (теперішній Святопокровський монастир) збудований у кінці 16 століття. Центральною скульптурою композиції монастиря є фігура Богородиці з Ісусом. Колись скульптура Богородиці була коронована позолоченою короною, однак протягом кількох десятків років вона є обезголовленою. Монастир розташований на вулиці Вічевій, 2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *