ОСТАННІ НОВИНИ

«Майдан» і «Спротив» вимагають звільнення ректора музичної академії

|

Альянс громадянських активістів «Майдан» і громадський рух «Спротив» заявляють про невідповідність призначення Ігоря Пилатюка ректором Львівської державної музичної академії ім. М. Лисенка основним принципам кадрової політики, проголошеним Президентом і Кабінетом Міністрів.

На думку активістів, укладення контракту Мінкультури з п.Пилатюком І.М. до 2010 року дискредитує нову владу в очах діячів мистецтва та місцевої громади загалом.

Ігор Пилатюк здобув наукові звання та регалії нечесним шляхом: Народним артистом він став за участь у виборчій кампанії Кучми, після чого його було призначено ректором ЛДМА, всупереч нормі українського законодавства, що вимагає наявність у керівників ВНЗ вчених звань. Кандидатом наук Ігор Михайлович став лише 2004 року, захистивши дисертацію в Одеській консерваторії. Захиститись із порушенням численних нормативів і правил йому допомогла робота у штабі кандидата у Президенти В.Януковича, чиєю довіреною особою він був, усупереч Закону «Про вибори Президента України», який забороняє посадовцям вести виборчу агітацію. Процедура затвердження наукового ступеня І. Пилатюка відбулась за кілька днів, тоді як зазвичай для цього потрібно біля 4 місяців – йдеться в заяві.

Студенти й викладацький склад ЛДМА неодноразово заявляли про авторитарний стиль управління навчальним закладом, а також ознаки корупції, наявні у діях Ігоря Пилатюка. Зокрема, члени його родини незаслужено користуються державними пільгами, а дочка отримала від Фонду „Стипендії ім. М.Яворської” (Канада) 5000 канадських доларів, які використала не за призначенням. Крім того, Ігор Пилатюк будує котедж у природоохоронній зоні «Шацькі озера», і бюджет цього будівництва невідповідний до ректорської зарплатні. Процедура переобрання Пилатюка ректором також була проведена з порушеннями регламенту, до виборів не були допущені провідні спеціалісти навчального закладу, а професора Г.Павлія виставили з приміщення, де відбувалось голосування.

“З огляду на ці та інші факти, докази яких автори заяви готові надати, громадянські активісти вимагають від Міністра культури і туризму Оксани Білозір розірвання контракту із Ігорем Пилатюком і проведення переатестації вченого звання професора у ректора ЛДМА, оскільки згідно вимог ВАК, для отримання вченого звання професора потрібно не менше 15 публікацій і монографій після захисту дисертації (в наявності лише 4), а також перевірки фінансово-господарської діяльності. У разі, якщо їхні вимоги не будуть почуті, АГА «Майдан» і ГР «Спротив» готові вдатись до вуличних акцій та інших ефективних методів, апробованих під час Помаранчевої революції” – наголошено у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *