ОСТАННІ НОВИНИ

В ЛОДА обговорили співпрацю з Нідерландами

|

3 травня відбулася зустріч заступника голови Львівської облдержадміністрації Валерія П’ятака з Тимчасово повіреним у справах Королівства Нідерландів в Україні Бароном Віллемом Бентінком та Почесним консулом Королівства Нідерландів у Львові Богданом Панкевичем. Повідомляє прес-служба ЛОДА.

Валерій П’ятак привітав гостей з національним світом Нідерландів – Днем Королеви, який відзначався 30 квітня. Заступник голови ЛОДА зазначив, що взявши курс на Євроінтеграцію, Україна повертається до європейських традицій, які мають тут глибоке коріння, особливо – в нашому регіоні. Він коротко поінформував гостей про перспективи розвитку Львівщини, у тому числі – про розбудову кордону та прикордонної інфраструктури.

Тимчасовий повірений у справах Королівства Нідерландів в Україні Віллем Бентінк розповів про свої враження від Львова, у якому він вперше, і детальніше зупинився на європейській перспективі України. На його думку, вступ до ЄС – це довгий і складний шлях. Зокрема, доведеться прийняти, або адаптувати до норм ЄС, величезну кількість законів – об’ємом понад 60 тисяч сторінок. Тим не менше, він вважає, що цей шлях можна швидко пройти, взявши за приклад Польщу. Він також наголосив на важливості дотримання законодавчих гарантій для іноземних інвесторів. “Голландці – дуже конкретні люди, – сказав він, – мало слів, багато діла. І у питання європейської інтеграції усе залежить від українців”. Також дипломат запропонував найближчим часом передати українській стороні список побажань від потенційних голландських інвесторів.

На зустрічі також піднімалися питання законодавчих гарантій для уже працюючих в Україні закордонних інвесторів, унормування деяких проблем оподаткування гуманітарної допомоги, яка надходить з Голландії, функціонування у Львові Почесного консульства Королівства Нідерландів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *