ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прийме чемпіонат Європи з футболу, якщо він пройде в Україні

|

Україна визначила 7 регіонів-основних претендентів на організацію і проведення матчів чемпіонату Європи з футболу в 2012, якщо Україна виграє тендер на проведення цих змагань. Про це заявила прес-служба віце-прем’єр-міністра Миколи Томенка, повідомляють «Українські Новини».

Прес-служба повідомила, що основними претендентами визначені Київ і Київська область, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів і Харків. За даними прес-служби, згідно з вимогами Союзу європейських футбольних асоціацій (УЕФА), країна, в якій проводиться чемпіонат Європи з футболу, повинна мати щонайменше 4 стадіони, 2 аеропорти і 10-15 готелів європейського рівня.

На вчорашньому засіданні з організації участі України в тендері УЕФА на право проведення в Україні і Польщі фінальної частини чемпіонату Європи 2012 роки з футболу було затверджено робочу групу з організації участі України в тендері, яку очолив Томенко.

Нагадаємо, що в кінці січня Федерація футболу України подала спільно з Польщею заявку до Союзу європейських футбольних асоціацій (УЕФА) на проведення в 2012 році чемпіонату Європи з футболу. Президент Віктор Ющенко підтримав сумісне проведення Україною і Польщею чемпіонату Європи з футболу-2012. Уряд Польщі погодився брати участь в конкурсі на проведення чемпіонату спільно з Україною.

Раніше ініціативу Федерацій футболу України і Польщі спільно провести чемпіонат підтримали Президент Польщі Олександр Кваснєвський і колишній Президент Леонід Кучма.

Про бажання провести ЧЄ-2012 також заявили Італія спільно з Грецією, Хорватія з Угорщиною, а також Росія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *