ОСТАННІ НОВИНИ

Молодіжні організації Львова солідарні із засудженими у Білорусі українцями

|

Акцію солідарності із українцями, затриманими в Білорусі 26 квітня на мітингу в пам’ять аварії на ЧАЕС, провели сьогодні молодіжна громадська організація «Національний Альянс» та Всеукраїнська громадська організація «ПОРА!» на майдані біля пам’ятника Франку.

Головна мета акції, за словами голови Львівського осередку Всеукраїнської організації “Національний Альянс” Ярослава Дмитришина, висловити протест проти ув`язнення п`яти українських хлопців за участь у марші опозиції „Чорнобильський Шлях” в Мінську, а також донести до громадськості Львова політичні проблеми Білорусі. Учасники акції вимагають вибачення за розідраний ОМОНівцем при затриманні українців національний прапор та за затримання і побиття українців, а також негайного повернення українців на Батьківщину.

Учасники сьогоднішньої акції, у разі невиконання їх вимог, плануюють поїхати до Києва для пікетування посольства Білорусі.

Нагадаємо, що 26 квітня членів Національного Альянсу Ігоря Гузя, Андрія Бокоча, Сашка Машлая, Олексія Панасюка та Андрія Грималюка затримали білоруські ОМОНівці за участь у мітингу, їх засудили до 9-15 діб ув’язнення „за участь в несанкціонованій маніфестації”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *