ОСТАННІ НОВИНИ

Шкіль готовий поїхати до Білорусі

|

Народний депутат України Андрій Шкіль планує поїхати до Білорусі, аби втрутитися у ситуацію із засудженням громадян України, якщо у цьому виникне потреба. Водночас, Андрій Шкіль вважає, що передовсім реагувати повинна держава. „Це перебуваючи в опозиції можна було дозволити такі поїздки. Зараз треба використовувати важелі влади”, — зазначив народний депутат.

На його думку, офіційної ноти Міністерства закордонних справ України недостатньо. „Не тільки в дипломатичних нотах, але і у внутрішній політиці повинно бути задекларовано, що громадяни України за кордоном у будь-якому випадку мають право на захист своєї держави”, — зазначив Андрій Шкіль. Разом з тим, на його думку, державна влада реагує на затриманння українських громадян у Мінську адекватно, однак досить повільно.

27 квітня суд Ленінського району Мінська засудив за участь у несанкціонованій маніфестації громадян України Ігоря Гузя, Олександра Машлая та Андрія Грималюка до позбавлення волі на 10 діб, Андрія Бокоча – 15 діб, Олексія Панасюка – 9 діб. Як повідомила „Гал-info” прес-секретар „Національного альянсу” Аліна Шпак, серед засуджених у Білорусі львів’ян немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *