ОСТАННІ НОВИНИ

800 шахтарів втратили роботу через невиконання техніки безпеки

|

Понад 800 працівників обласних шахт, які не виконували елементарних правил безпеки технології було завільнено протягом минулого року, – повідомив перший заступник начальника територіального управління Держнаглядохоронпраці України у Львівській області, начальник гірничого округу Віктор Гришин.

Однією з важливих проблем шахт Львівщини є те, що на кожній з них працює до 100 інженерно-технічних працівників, але вони не виявляють навіть 10% порушень на рік, які виявляє інспектор. «Ми не знаємо таких інцидентів, коли б інженерно-технічний працівник виявив порушеня і призупинив тимчасово ведення робіт та домігся усунення порушень. Це, на наш погляд, проблема, – зазначив В.Гришин. – Тому на сьогодні культура праці на шахтах тримається на фаховості і принциповості інспектора. Для того, аби покращити умови, на шахтах відбуваються щотижневі навчання, які готує і проводить сам інспектор».

Ще однією проблемою є стан стаціонарного обладнання, вартість якого сьогодні значна. Старе обладнання практично неможливо замінити новим, оскільки тільки одна підйомна машина на шахті коштує 40 млн. грн. Водночас, частина обладнання вимагає негайної заміни, бо є ризик для життя людей, які там працюють, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *