ОСТАННІ НОВИНИ

Редактор газети „Ратуша” звинуватив Буняка у тиску на газету

|

В. о. головного редактора газети „Ратуша” Микола Савельєв, виступаючи сьогодні перед депутатами Львівської міської ради, звинуватив міського голову Львова Любомира Буняка у тому, що він протягом трьох тижнів тисне на нього з вимогою опублікувати замовний матеріал невідомих авторів.

Ця історія набула розголосу вже досить давно, але сьогодні Савельєв вперше назвав прізвище чиновника, який вимагав публікації цього матеріалу. Після виступу Савельєва, секретар міської ради Зеновій Сірик запропонував з етичних міркувань, зважаючи на відсутність у сесійній залі Любомира Буняка, відкласти розгляд питання до наступного сесійного засідання. Але пропозиція проголосована не була і зараз в сесійній залі триває гаряча дискусія стосовно конфлікту між міським головою і газетою „Ратуша”.

Нагадаємо, що 22 квітня Микола Савельєв виступив в прямому ефірі телеканалу „Львів-ТБ” з повідомленням про конфлікт трудового колективу редакції газети „Ратуша” з керівництвом міської ради, за його словами об’ємний матеріал (23 друкованих сторінки) був наповнений неправдивими або бездоказовими звинуваченнями на адресу багатьох відомих у Львові людей. Публікація цього матеріалу, на думку Савельєва, привела б не лише до компроментації газети та її можливого закриття внаслідок численних судових позовів про образу честі і гідності, а й загострила стосунки між міською радою та обласною владою, політичними партіями, засобами масової інформації. Матеріал підписано вигаданим прізвищем Францішек Кафкин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *