ОСТАННІ НОВИНИ

З новою владою не все так погано, як ми очікували – Роман Кошовий

|

Обговорюючи здобутки та промахи нової владної команди в регіоні голова ЛОГО „Комітет виборців України” Роман Кошовий зазначив, що вони чекали гіршого, а наразі – не все так погано. „Ми очікували більше кризових явищ” – зазначив він під час засідання на тему „Нова влада: які зміни найближчим часом очікують населення Львівщини у суспільно-політичному житті”.

На думку Романа Кошового, зважаючи на постреволюційну обстановку та заміщення кадрів, ситуація в області могла бути суттєво гіршою. Навіть незначний спад в економічних показниках, він не береться характеризувати, як спад, а з огляду на всі події називає це „швидше підйомом”. Проте, найближчим часом Р. Кошовий прогнозує ряд проблем для нової влади, які будуть спровоковані стартом виборчої кампанії та зміною адміністративно-територіального устрою країни. Щодо кадрової ситуації в області, то голова „Комітету виборців України” зазначив, що нерідко до влади прийшли люди, які не мають достатнього досвіду, а також, що кадрова ротація триває досі. Відзначив Р. Кошовий і те, що при реформуванні старої влади не було зроблено достатнього акценту на зміни у судовій та законодавчій владі, відтак тепер виникають проблеми і заклики – реформувати судову гілку.

Зокрема, голова Комітету підприємців Львівщини Тарас Сосновський наголосив, що підприємці мають застереження щодо судді пана Лєсного, який прийняв стосовно підприємців ряд рішень, які згодом було скасовано іншими судовими інстанціями.

Керівник інформаційно-аналітичного відділу Фонду сприяння демократичним виборам Назар Бойко наголосив, що не було чітко запропоновано механізмів та критеріїв діяльності нової влади, за якими можна було б оцінювати її роботу. Н. Бойко також зазначив, що, зважаючи на адміністративно-територіальну, виборчу та конституційну реформу, потрібно забезпечити ефективний зворотній зв’язок між владою та громадою, який має полягати у постійному інформуванні громади, як про злети, так і про недопрацюванні влади, а також пояснювати їх.


„Навіщо таке Ватерлоу – судилище над обласною владою за сто днів” – зазначив заступник голови ЛОДА Тарас Батенко. На його думку, навіть уряд оцінюють за результатами річної роботи, а область вимагають звітували вже за сто днів після приходу до влади.

Проте, незважаючи на усі нарікання, оцінюючи нову владу, Т. Сосновський та Р. Кошовий за 12-бальною системою оцінили роботу виконавчої влади на 10 балів, а от Н. Бойко відмовився давати передчасну, на його думку, оцінку владі, оскільки „нема критеріїв оцінювання”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *