ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет підприємців Львівщини має свої пропозиції щодо кадрових призначень у Львівській митниці

|

У середовищі підприємців деякі люди погодилися б відійти від бізнесу, щоби змінити ситуацію на Львівській митниці, бодай до виборів – заявив під час сьогоднішньої зустрічі з журналістами голова Комітету підприємців Львіщини Тарас Сосновський. Проте, ці пропозиції щодо кадрових призначень не стосуються голови Львівської митниці, якого, щоправда, підприємці вимагають звільнити з посади.

Т. Сосновський зазначив, що такий новопризначений голова Львівської митниці Зеновій Буричко підприємців Львівщини не влаштовує. „На Львівській митниці процеси, які мали б проходити на загальноукраїнському рівні, саботуються. Наша позиція – потрібно змінити керівника” – наголосив він. Свої слова Сосновський аргументував тим, що він не уявляє, як людина, яка сама займалася складанням схем контрабанди за часів старої влади, тепер може переродитися і почати думати по-іншому. Зокрема, він наголосив, що підприємцям для супроводу товару через митницю потрібно близько 150 різних довідок, проте частину з них вимагають лише відповідно до наказів голови Львівської митниці. „Є багато наказів, які утруднюють проходження митних процедур” – вважає Т. Сосновський. Щоправда, він зазначив, що більшість наказів було видано ще за часів старої влади на митниці і новий голова Держмиткому В. Скомаровський обіцяв, що частину біде скасовано, але цей процес наразі призупинився. Причину голова Комітету вбачає у тому, що громадська рада при Львівській митниці не збаралася вже близько місяця, оскільки, за його словами, беззмістовно проводити засідання без участі голови та заступників Львівської митниці.

Наразі, на думку голови Комітету підприємців Львівщини, ситуація на Львівській митниці нічим не відрізняється від тої, яка була до помаранчевої революції.

Коментуючи відгуки Т. Сосновського про митницю, заступник голови ЛОДА Тарас Батенко пообіцяв, що найближчим часом буде зініційовано зустріч голови ЛОДА Петра Олійника з підприємцями. А на 10-11 травня заплановано форум у якому братимуть участь представники ЛОДА та підприємці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *