ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила схему розкрадання на залізниці часів Кірпи

|

Служба безпеки України у ході оперативно-розшукових заходів та слідчих дій розкрито ряд фактів, що свідчать про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, а також відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом у системі Міністерства транспорту та зв’язку України. Про це «proUA» повідомили у прес-службі СБУ.

За даними СБУ, протягом червня-вересня 2004 року державними транспортними підприємствами ДАЗТ “Укрзалізниця” – Одеською, Львівською, Південно-Західною, Придніпровською, Південною та Донецькими залізницями, а також 27 регіональними дочірніми підприємствами ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України” за вказівками керівництва Міністерства транспорту та зв’язку було укладено ряд договорів з певними столичними комерційними підприємствами на виконання аерофотознімальних робіт, проведення оцінки протипожежного стану об’єктів та аудиту системи охорони праці на загальну суму понад 270 мільйонів гривень. Однак перевіркою встановлено, що роботи за договорами практично не виконувались.

Зокрема, наприклад, за договором між державним підприємством “Рівненський автодор” та київським комерційним підприємством “Укрінвопромінвест” за роботу з оцінки протипожежного стану та обстеження системи управління охорони праці було виплачено 1 мільйон 750 гривень при фактичній вартості 10 тисяч гривень. “Чернігівський автодор” виплатив цій комерційній фірмі 2 мільйони гривень. Жодних робіт не було виконано. СБУ встановила, що аналізи та звіти, складені начебто за результатами здійснених обстежень, є ніщо інше, як цитати із збірок діючих нормативних актів у галузі охорони праці та протипожежної безпеки і не стосуються конкретного підприємства.

Співробітники СБУ з’ясували, що розкрадені за допомогою посередників кошти через рахунки фіктивних комерційних структур були привласнені невстановленими особами. Аналогічні схеми розкрадання державних коштів в системі Міністерства транспорту та зв’язку України виявлено у кількох областях України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *