ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські ветерани поїдуть в Київ на святкування Дня перемоги

|

У рамках святкування 60-ї річниці звільнення українських земель від фашистських загарбників 8 травня відбудеться зустріч ветеранів Другої світової війни з французькими громадянами у Раві-Руській, ― про це повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Батенко.


У ході святкування 60-ї річниці перемоги над фашистами ветеранам Другої світової війни і воїнам УПА будуть вручені знакові нагороди і одноразові пакети (продукти харчування, сувеніри). Окрім цього, на святкування до Києва відправиться 21 ветеран, супроводжуватиме ветеранів у столиці Тарас Батенко.
Тарас Батенко також повідомив, що одноразові допомоги, які виплачують ветеранам Другої світової війни перед святкуванням, в області виплачено на 80%. Обласна влада планує виплатити такі ж допомоги воякам УПА. На всі заходи потрібно понад 60 тис. грн, ці кошти потрібно ще віднайти оскільки ні в міському, ні в обласному бюджеті вони не передбачені.


У роки війни у Раві-Руській знаходився німецький концтабір, де загинуло кілька сотень французьких військовослужбовців. У 2003 році там було відкрито меморіал пам’яті в’язнів концтабору. „Гал-info”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *