ОСТАННІ НОВИНИ

Проблеми Львівського національного музею вирішуватимуть за допомогою Міністерства культури

|

Робоча група, яку створено для врегулювання конфлікту в Львівському національному музеї, має намір звернутися в міністерство культури України з проханням, щоб останнє делегувало своїх представників у склад робочої групи для вивчення ситуації, що склалася в музеї, аби в подальшому вирішити конфлікт, ― повідомивзастіпник голови ЛОДА з гуманітарних питань Тарас Батенко.


„Таке рішення було зумовлене тим, що конфлікт у Львівському національному музеї не стихає, а навпаки ще більше розростається. Робоча група, яку я очолюю, вирішила звернутися в Міністерство культури, оскільки національний музей підпоряковується Міністерству культури», ― додав Тарас Батенко.
Голова Асоціації музеїв та галерей Львова Зеновій Мазурик вважає, що музей потребує особливої атмосфери роботи і його діяльність має відповідати кодексу музейної етики. «У вирішенні конфліктної ситуації на передньому плані повинні бути інтереси справи, тобто ефективна діяльність музейної установи», ― зазначив він.


Робочу групу для врегулювання конфлікту у Національному музеї очолює заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, також туди увійшли начальник управління культури, голова Асоціації музеїв та галерей ЛОДА Зеновій Мазурик, заступник начальника управління культури Надія Шатинська, начальник відділу національної служби посередництва і примирення Анна Оршак, начальник КРУ у Львівській області Євген Романів, начальник юридичного відділу апарату ОДА Степан Кошшак. “Гал-info”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *